A horvát adóhivatal visszautasította az INA fellebbezését adótartozási ügyben - rövidhír

Címkék - adó, állam, elutasít, hátralék, horvát, INA, olaj, per, tartózás, utazás
A horvát adóhivatal visszautasította az INA fellebbezését adótartozási ügyben - rövidhír
A horvát adóhivatal időtúllépés miatt visszautasította az INA olajipari vállalat fellebbezését adótartozás-ügyben – tette közé az INA honlapján, pénteken.

Az adóhivatal szerint az INA 2010-2011-ben 319 millió kuna (12 milliárd forint) adótartozást halmozott fel. Erről tavaly októberben értesítette is a céget. Az INA akkor azonnal fellebbezett a döntés ellen, mert szerintük a vizsgálat nem volt megalapozott, és igazságtalanul határozták meg az adótartozást.


Az INA közölte: akkor is és most is az előírásokkal és jogszabályokkal összhangban fizette az adót.
Hirdetés1

Az olajipari vállalat nyilatkozatában az áll, hogy a vállalat a törvényes határidőn belül fellebbezett, egyben bejelentette: minden törvényes eszközt felhasznál, hogy ezt be is bizonyítsa.

Az INA közleményében hangsúlyozta, hogy az ilyen visszaható megállapítások negatív hatással vannak a horvátországi finomítói üzletágra és a tervezett beruházásokra.

„A finomítói üzletág szempontjából ez különösen kihat a pénzügyileg igényes és komplex beruházásokra, mint a rijekai finomítóba tervezett veszélyes hulladék feldolgozására alkalmas technológia telepítése” – állt a közleményben.

Korábban az MTI már írt arról, hogy 2013-ban is született egy hasonló döntés, akkor az adóhatóság a 2008-2009-es üzleti évet vizsgálta, és kamatokkal együtt 220 millió kuna (9 milliárd forint) adótartozást követelt a cégtől. Az INA akkor emiatt pert indított a közigazgatási és munkaügyi bíróságon, az ügyben még nem született döntés.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2015.02.11. 15:31
Szólj hozzá a cikkhez
*
Név
*
Email
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Küldés
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Szólj hozzá a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza