Belevágnak a horvátok a Boszniát elkerülő híd építésébe

Címkék - Bosznia, dalmát-tengerpart, elkerülő, építés, EU-, híd, horvátok, Horvátország
Belevágnak a horvátok a Boszniát elkerülő híd építésébe
A horvátok belevágnak a Boszniát elkerülő hídba - Croatia to Start Building Adriatic Bridge in 2016
Ahogy azt mindenki tudja, aki már járt a dalmát tengerparton, Splitből Dubrovnik csak úgy érhető el, ha az ember áthajt Bosznia-Hercegovina egyetlen kijáratán az Adriára. A Neum városa körüli 14 kilométeres partszakasz régóta okoz fejfájást a kettészelt horvátoknak, akik szerdán bejelentették, hogy nagy lépésre szánták el magukat.

A horvátok belevágnak a Boszniát elkerülő hídba

Már korábban is tervezték ide egy híd megépítését, de most Zoran Milanovic miniszterelnök hivatalosan is bejelentette, hogy 2016-ban végre tényleg belevágnak.

A tervek szerint a híd Horvátország északi felét köti majd össze a Peljesac-félszigettel, ahonnét már horvát területen lehet továbbhajtani dél felé egészen a montenegrói határig.

A 2,4 kilométeresre tervezett híd 380 millió euróba fog kerülni, aminek 85 százalékát az EU állja, és a tervek szerint 2,5-3 év alatt lesz kész. A bosnyákok közben tiltakoznak, mert szerintük a híd megnehezíti majd a neumi kikötő megközelítését a hajók számára.
Hirdetés1
A horvátok belevágnak a Boszniát elkerülő hídba
A 2,4 kilométeresre tervezett híd 380 millió euróba fog kerülni, aminek 85 százalékát az EU állja, és a tervek szerint 2,5-3 év alatt lesz kész.
Neum, Hrvatski Neum, Hrvatski
A Neum városa körüli 14 kilométeres partszakasz régóta okoz fejfájást a kettészelt horvátoknak, akik szerdán bejelentették, hogy nagy lépésre szánták el magukat. A Neum városa körüli 14 kilométeres partszakasz régóta okoz fejfájást a kettészelt horvátoknak, akik szerdán bejelentették, hogy nagy lépésre szánták el magukat.
Már korábban is tervezték ide egy híd megépítését, de most Zoran Milanovic miniszterelnök hivatalosan is bejelentette, hogy 2016-ban végre tényleg belevágnak ...
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2015.07.15. 23:48
Szólj hozzá a cikkhez
*
Név
*
Email
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Küldés
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Szólj hozzá a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza