Horvát tervezőkkel is bővül a Gombold újra!

Címkék - divat, gombold-újra, horvát, ruha, szerb, tervező, verseny
Horvát tervezőkkel is bővül a Gombold újra!
A visegrádi országok tervezői mellett Szerbiából és Horvátországból is indulhatnak fiatal tehetségek a Gombold újra! öltözéktervezési pályázaton, amelyet ötödik alkalommal hirdetett meg kedden a budapesti Design Terminál.
Ács Zoltán, a Design Terminál inkubációs programjának vezetője a pályázatot ismertető keddi budapesti tájékoztatón hangsúlyozta, hogy a projekt célja a tehetséges magyar fiatalok támogatása, valamint a regionális együttműködés erősítése a kreatív iparágak területén.


A pályaművek elkészítéséhez a divattervezők a résztvevő, többi ország kultúrájából meríthetnek inspirációt: például a cseh festészetből, a lengyel vagy szerb építészetből. A pályázat célja továbbra is egymás kultúrájának, kreációinak és tapasztalatainak megismerése - mondta az inkubációs vezető, hozzátéve, hogy a pályaművek leadási határideje május 31.
Hirdetés1

Ács Zoltán hangsúlyozta: a hatfős nemzetközi zsűri a kreativitás mellett az idén a jelentkezők vállalkozói tájékozottságát is figyelembe veszi. A tavalyi évhez hasonlóan öltözék- és kiegészítő kategóriában hirdetik meg a versenyt.

A magyarok közül a legjobb tervező kapja a Design Terminál-díjat, amely 10 ezer euró (3 millió forint) értékű mentorálási programmal jár.

A régió legjobbja a CEFD Visegrád Award elismerést veheti át. A nyertesek egy-egy 10 ezer euró értékű vállalkozásfejlesztői csomag menüjéből szabadon használhatnak fel különféle szolgáltatásokat, például logó- és imázskampány-készítést vagy nemzetközi divatvásáron való részvételt - sorolta a lehetőségeket Ács Zoltán.

A tervek első zsűrizésére június 11-én és 12-én kerül sor, a döntő zsűrizés augusztus 27-én és 28-án lesz. Ennek során a szakmai grémium legfeljebb nyolc pályázó terveit választja ki.

A legjobbak nagyszabású divatbemutatón mutatkoznak be a közönségnek az október 8. és 10. között megrendezendő Central European Fashion Days keretében.

Olo Krizova, a Czech Fashion Council vezetője, cseh zsűritag elmondta: a divat az egyik leggyorsabban fejlődő iparág. Ezen a versenyen a cseh tervezőknek lehetőségük nyílik arra, hogy összehasonlíthassák magukat a régió többi tehetségével - tette hozzá.

Domi Grzybek lengyel divattervező, a tavalyi CEFD Visegrad Award nyertese hangsúlyozta: "a verseny pozitív hozadéka volt, hogy össze tudtuk hasonlítani egymás munkáját, tapasztalatokat szereztünk és cseréltünk, ezáltal jobban megismertük saját magunkat is".
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2015.03.26. 14:27
Szólj hozzá a cikkhez
*
Név
*
Email
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Küldés
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Szólj hozzá a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza