Horvátország jobban teljesít! Rekordbevételt várnak a horvát turizmustól a szakemberek 2015-re

Címkék - csodálatos-ország, Darko-Lorencin, horvát-turizmus, Horvátország, rekordbevétel, tengerpart
Horvátország jobban teljesít! Rekordbevételt várnak a horvát turizmustól a szakemberek 2015-re
Egy csodálatos ország, csodálatos tengerparttal!
Zágráb, 2015. január 7. - Rekordbevételt várnak a tavalyi év után a horvát turisztikai szakemberek, mivel a kedvezőtlen időjárási viszonyok ellenére is jobban teljesített a horvát turizmus 2014 első háromnegyed évben, mint 2013-ban.

Horvátország jobban teljesít!

A Horvát Nemzeti Bank (HNB) adatai alapján 6,77 milliárd euró idegenforgalmi bevételt könyveltek el, 2,5 százalékkal, 168 millió euróval többet, mint az előző év azonos időszakában.

Darko Lorencin turisztikai miniszter elmondta, az idegenforgalmi bevétel a bruttó hazai termék (GDP) 20,9 százalékát tette ki ebben az időszakban, ami 0,7 százalékponttal több, mint egy évvel korábban.

Nagyon jó szezont zártunk, a harmadik negyedév bevételei meghaladták a 2008-as rekordot - hangsúlyozta. A horvát turizmus összes bevétele 2013-ban már megközelítette a 7,2 milliárd eurót, ami alig marad el a 2008-ban elért 7,5 milliárd eurós rekordtól.
Hirdetés1
Darko Lorencin Darko Lorencin
Darko Lorencin turisztikai miniszter elmondta, az idegenforgalmi bevétel a bruttó hazai termék (GDP) 20,9 százalékát tette ki ebben az időszakban, ami 0,7 százalékponttal több, mint egy évvel korábban.
Darko Lorencin imád hajózni az Adrián ... Darko Lorencin imád hajózni az Adrián ...
"Évente több százezer magyar választja a tengerparti nyaralások színhelyéül az Adriát. Aki már járt Horvátországban - akár többször is -, az megtapasztalhatta szépségét, sok élménnyel gazdagodhatott és nyilván sok információt gyűjtött össze. Aki még nem próbálta, annak a nyaralás Horvátországban bizonyosan felejthetetlen élmény lesz a gyönyörű környezetnek, finom ételeknek és kulturális látnivalóknak köszönhetően." Darko Lorencin
A nyaralás Horvátországban felejthetetlen élmény! ... A nyaralás Horvátországban felejthetetlen élmény! ...
A tengerparti nyaralások közül a horvát úti célok a legnépszerűbbek közé tartoznak, hiszen a távolság nem nagy, és a kitűnő természeti adottságok tökéletes kikapcsolódást nyújtanak. A tengerparti nyaralások szerelmeseinek jó hír, hogy Horvátország tengerpartja - csak a kontinens mentén - több mint 1500 km hosszú, és emellett számos szigetre is mehetünk üdülni. A táj, a gasztronómia, a strandok minősége és milyensége, az ott lakók szokásai és kultúrája (valamint a beszélt nyelv, az akcentus is) különbözőek. Az országban 6 UNESCO világörökség, 8 nemzeti park, rengeteg múzeum, és több mint 1100 sziget található. A szigetek közül jelenleg 66 lakott, a többi természetvédelmi terület, de hajóval barangolni köztük igazi élmény. A tengerparti régiók központjaiban található városokban rendszeres nyári fesztiválokat is rendeznek, ahol a zene és kultúra kedvelői számtalan program közül válogathatnak.
Az utazni szándékozó magyarok többsége márciusban már nekifog a nyaralás megtervezésének és konkrét elképzeléssel is rendelkezik leendő úti céljáról - derül ki egy internetes felmérésből. Az utazni szándékozó magyarok többsége márciusban már nekifog a nyaralás megtervezésének és konkrét elképzeléssel is rendelkezik leendő úti céljáról - derül ki egy internetes felmérésből.
Horvátország a legnépszerűbb külföldi úticél - Tribunj – Rejtett kincs a horvát tengerparton ... Tribunj tipikus dalmát település és kikötő a keskeny utcácskákkal és szoros házakból álló kis félszigeten, 4 km-re nyugatra Vodice-től. Az Adria legtisztább tengervízével rendlekezik. Lakossága nagyrészt turizmussal, mezőgazdasággal és halászattal foglalkozik. A hely legrégebbi része a kis szigetecskén van, mely a szárazfölddel egy kőhíddal van összekötve, és melyet a környező falvak menekültjei alapítottak. Tribunjban látogassák meg a történelmi műemlékeket, mint a Szent Miklós templom…
Horvátország, a csodálatos Vir szigeti tengerpart Horvátország, a csodálatos Vir szigeti tengerpart
VIR SZIGET - A sziget Zadar-tól 17 km-re található, 31 km-es partszakasszal rendelkezik, helyenként homokos, máshol kavicsos. A szárazfölddel híd köti össze, mely ingyenes. A szigetnek több kikötője illetve számtalan strandja van. A kínálatot a rengeteg étterem, kávézó, fagyizó, diszkó, bolt, gyógyszertár, rendelő, posta, turisztikai hivatal, piacok teszik színessé. Kirándulásokat lehet tenni a közeli szigetekre, melyből körülbelül 200 kisebb nagyobb található. A közelben van a NIN-i királyváros, és a 3000 éves zadari történelmi óváros. A tengerparti klíma különböző ekcémás, allergiás és aszmetikus tünetek enyhítésére tökéletesen megfelelő. A környék kiválóan alkalmas szörfözésre, vitorlázásra, és mindenféle vizi sportra.
Homokos strand Horvátországban - Kisgyerekkel tökéletes választás Nin tengerpartja Homokos strand Horvátországban - Kisgyerekkel tökéletes választás Nin tengerpartja
Nin legnagyobb vonzereje és egyben legnagyobb kincse, hogy mivel egy kiszáradt folyó hordalékára épült, így itt szinte csak homokos part - és gyógyiszap - található. Akár kisgyerekkel, akár nagycsaláddal, vagy csak a párunkkal induljunk el nyaralni, nyugodtan válasszuk Nin városát. Nin homokos strandjai mintegy 8 kilométer hosszan nyúlnak el Nin és a szomszédos települések előtt. Gyakorlatilag a teljes Nin-félsziget tele van homokos strandokkal, így nyugodtan válasszunk szállást Prilavka, Vrsi vagy Zaton településeken, itt is ugyanolyan homokos strandokat fogunk találni. Ezek a strandok nagyon lassan mélyülnek. Sokszor olyan érzést keltenek, mintha egy sekély állóvízben lennénk. Egészen kis babával is nyugodtan belemehetünk a tengerbe, mert sok helyen ennyire lassan mélyül a tenger. A sekély parton a tenger vize jól felmelegszik, így kellemeset strandolhatunk kisgyerekkel is. Érdemes azonban a legnagyobb kánikulában visszamenni az apartmanunkba, ott enni és lepihenni a hőségben, majd ahogy a nap elkezd lemenni, visszasétálhatunk a strandra. Nin tengerpartjai azért is jó választás, mert a települések többsége nyugati tájolású, vagyis a nap előttünk (és nem mögöttünk) megy le. Este is sokáig kint lehetünk a tengerparton és végignézhetjük, ahogy a nap lenyugszik a szemközti szigetet púpjai között.
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2015.01.07. 14:53
Szólj hozzá a cikkhez
*
Név
*
Email
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Küldés
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Szólj hozzá a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza