Közép-Európa Közép-Európai szemmel című kiállítás nyílt Budapesten

Címkék - Drazen-Stojcicnak, Horvátország-EU-csatlakozás, Mario-Romulicnak, Oktogon, pécsi-Városi-Galéria, Romulic, Zadar, Zára
Közép-Európa Közép-Európai szemmel című kiállítás nyílt Budapesten
Horvát fotóművészek panorámaképeiből nyílt kiállítás pénteken a KIM Szalonban Horvátország idei csatlakozása alkalmából. Hétfőn az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér galériájában is tárlata nyílik Mario Romulicnak és Drazen Stojcicnak.


A Közigazgatási és Igazságügy Minisztérium Szalonjában - a Közép-Európa Közép-Európai szemmel című kiállításon - 42 panorámaképet állítottak ki.
Hirdetés1

Hétfőn Horvátország - a sokszínűség villanásai címmel nyílik kiállítás a szomszédos ország természeti és épített örökségéről. A 16 két méter hosszú panorámaképen látható többek között a Drávaszögben elterülő természetvédelmi terület, a Kopácsi rét, az eszéki erőd, a magyar határhoz közeli Trakostyán vára, az Isztriai-félsziget egyik középkori városkája, a filmfesztiváljairól híres Motovun, a tengerparti Rovinj a város fölött magasodó Szent Eufémia-templommal, Zágráb a híres szecessziós átjáróházzal, az Oktogonnal, Zára (Zadar) hajnali képe és a dél-dalmáciai műemlékváros, Dubrovnik. A tárlat május 24-éig tart nyitva.

A két eszéki művész hét éve dolgozik együtt a Romulic multimédia-stúdióban Eszéken. Mindkét fotóművész ismert Magyarországon, mert az ő képeiket is bemutatták 2007-ben a Baranya című kiállításon a pécsi Városi Galériában. Mindkét fotókiállítást a budapesti horvát nagykövetség szervezte Horvátország közelgő EU-csatlakozása alkalmából. (mti)
Cikk nyomtatása
Oldalajánló
Vissza
Szólj hozzá
- 2013.05.06. 11:02
Szólj hozzá a cikkhez
*
Név
*
Email
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Küldés
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Szólj hozzá a cikkhez
Oldal tetejére
Vissza